Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Od utorka izložba radova superstara dizajna

Retrospektivna izložba grafičkog dizajnera Mirka Ilića, koja obuhvata stripove, ilustracije, dizajn i multimedijalne radove nastale u protekle tri i po decenije otvara se 25. oktobra u 19h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u organizaciji "Hammer produkcije".

Štrajk u JKP "Put"

Radnici "Puta" održaće u ponedeljak jednočasovni štrajk upozorenja zbog finansijske krize u kojoj se nalazi preduzeće, kao i zbog neisplaćene plate za prethodni mesec.

Od utorka Sajam investicija

Međunarodni sajam "Investexpo", koji objedinjuje sajam investicija i Dane energetike, biće održan od 25. do 27. oktobra na Novosadskom sajmu.

Bogoroški: GSP nije za privatizaciju

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" treba da ostane u vlasništvu grada, da se ne privatizuje, već da i nadalje radi kao javno preduzeće, smatra direktor GSP-a, Branislav Bogoroški.

Povučena tužba protiv novinara "Građanskog"

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je da je odluka republičkog tužioca da odustane od optužnice protiv novinara ugašenog lista "Nacionalni građanski", o kojoj je obavešten u subotu ujutru, profesionalan i odgovoran potez.

Funkcioner LSV-a iza bilborda "Ja sam Vojvođanin"

Dvanaest bilborda sa kojih su građani pozivani da se na popisu izjasne kao Vojvođani, u ime nevladine organizacije Liga društvene jednakosti, zakupio je Đorđe Živančev iz Novog Sada, pri čemu je račun za samo jednu sedmicu iznosio 176.000 dinara.

Škole bez prostora za samo jednu smenu

Mnoge novosadske osnovne škole neće biti spremne za novi Zakon o osnovnoškolskom obrazovanju koji uskoro treba da bude usvojen, a prema kom su, između ostalog, obavezne đačke kuhinje, a predlaže se i jednosmenski rad od 8 do 17 časova.